top of page

Test av Mareld pannlampor

Oppdatert: 14. mar. 2022

Vi har fått möjligheten att testa lite olika modeller av pannlampor från Mareld de senaste veckorna, allt från små och nätta till deras kraftigaste modell på 5000 lumens.


Test av Mareld Vega 500 RE

Lika lite som att det finns en cykel som passar till allt, eller ett par skor som passar till alla typer av aktiviteter så ser vi inte att det finns en pannlampa som passar till alla typer av aktiviteter. Utifrån olika aktiviteter så sätter vi olika krav på vår utrustning och när det gäller pannlampor så gäller det att fundera på vilken funktion som är viktigast för dig! Hur kraftigt ljus har du behov för? Storlek på lampa? Vikt? Batterikapacitet? Passform? Pris?


De tre lampor som vi testat är Nova 2000, Orion 2500 och Vega 5000 vilka sträcker sig från liten och smidig till kraftig och oklanderligt ljus.


 

Mareld Nova 2000 RE

Ljusstyrka: 2000 Lumens

Vikt: 155g med inbyggt batteri

Batteritid: 2,5 h vid full effekt, 5h vid 50% effekt

Ljusbild: Smal och kort ljusbild

Pris: 2295krVårt omdöme:

Mareld Nova 2000 RE är smidig och kraftfull för sin storlek och vikt. Den är enkel att justera ljusstyrkan på och har flera olika lägen för att anpassa ljuset efter behov. Nova är ett bra alternativ vid löpning på asfalt, grusväg och lättare terräng. Lampan kan enkelt tas bort från pannbandet och användas som en vanlig ficklampa. Levereras i en praktisk och stöttålig väska.


 


Mareld Orion 2500 RE

Ljusstyrka: 2500 Lumens

Vikt: 321g varav batteriet väger 116g

Batteritid: 1,5 h vid full effekt, 4,5h vid 40% effekt

Ljusbild: Lång och bred ljusbild

Pris: 3745krVårt omdöme:

Mareld Orion 2500 RE är en allroundlampa med imponerande ljusbild utan att bli för stor och klumpig. Med batteriet bak på pannbandet har du allt på huvudet och känslan är att lampan sitter bra och balanserat på huvudet. Lampan lämpar sig lika bra för löpning som cykling i skog och mark med sin både breda och långa räckvidd. Lampan har enbart två ljuslägen, där båda uppfattas som väldigt ljusstarka. Skulle dock batteriet börja sina, så går lampan automatiskt ner i ett lågläge på 150 lumens och du har ca 1 timme innan den slocknar helt. Med inbyggt Go Pro fäste är det enkelt att fästa lampan på valfri cykelhjälm vilket ger dig stor flexibilitet.


Testgruppens favorit: Denna pannlampa blev fort testgruppens favorit om man skall välja en lampa för både cykling, löpning och eventuellt andra aktiviteter. Relativt lätt samtidigt som ljuset är tillräckligt för teknisk stig i hög hastighet, där både lampa och batteri sitter på huvudet.


 


Mareld Vega 5000 RE

Ljusstyrka:5000 Lumens

Vikt: 718g varav batteriet väger 496g

Batteritid: 2h vid full effekt, 8h vid 40% effekt

Ljusbild: Extremt lång och bred ljusbild

Pris: 5895krVårt omdöme:

Mareld Vega 5000 RE är giganten i detta test med en överlägsen ljusbild som är både bred och lång, lyser lampan upp allt vi kan tänkas att önska oss att se. Med kraftigare lampa kommer också kraftigare batteri, i detta fallet så stort att det behöver bäras i väst (finns att köpa till en specialanpassad väst för batteripaketet) eller ryggsäck. Med sin storlek ser vi störst användning för denna lampa hos cyklister och fäste på hjälmen men för den kräsna löparen som önskar en lampa i världsklass så finns den här. Även denna lampa har hitta-hem-funktionen som gör att lampan går ner i sparläge och du har fortfarande två timmar med ljus innan batteriet tar slut. Med inbyggt Go Pro fäste är det enkelt att fästa lampan på valfri cykelhjälm vilket ger dig stor flexibilitet.


 

Vi har enbart testat lamporna med dess medföljande pannband samt med Go Pro fäste till hjälmen. Här ryktas det om att det skall komma fästen för att sätta lampan direkt på cykeln men inget som finns i nuläget och därmed inte testat.


82 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page